"Együtt Fehérvárért!" - A Videoton FCF Baráti Kör is csatlakozott a város társadalmi felelősségvállalás programjához

A programhoz, az elsők között csatlakozott a Fehérvár FC felnőtt és utánpótlás csapata, valamint a Red Blue Devils szurkolói csoport.  A program június 1-én 10 órakor kezdődik és várhatóan 12 óráig tart. A rendezvényt a Sóstói Stadion főbejáratánál megnyitja Juhász László a Videoton Baráti Kör Egyesület elnöke.
Az egyesület által szervezett közösségi naphoz több mint húsz szervezet társult.
 Tíz órakor a Fehérvár FC játékosai és utánpótláscsapatai a főbejárat elé kihelyezendő virágtartókba piros-kék virágokat ültetnek ki az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Sóstói klubja az Alsóvárosi Közhasznú Kulturális Egyesület tagjainak segítségével.
A virágokat és a virágföldet a Városgondnokság, a virágtartó ládákat pedig a Diána bútorbolt ajánlotta fel. 

A Fetév-Szer Kft és a Sóstói Stadion munkatársai a Red Blue Devils szurkolói csoporttal közösen lefestik a szektorokat körbeölelő kerítéseket. A festéket a Fetév-Szer Kft ajánlotta fel.

Az ARAK sportolói az atlétikai pálya környékét takarítják.

A Dunafém Maroshegy, a Videoton Baráti Kör Egyesület, a Red Blue Devils tagjai összegyűjtik a lelátok mögötti zöldövezetből és a stadion környékén a szemetet. A területrészt, a Városgondnokság közmunka keretében a rendezvényt követő napokban szakszerűen rendbe teszi.

Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Sóstói klubja és az Alsóvárosi Közhasznú Kulturális Egyesület a Katolikus temető és a Stadion közötti zöld területen a Temető utca környékén gyűjtik a szemetet.

A Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai, a Zöld Kerekasztal Társaság, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Városunk Lakóiért Szövetség , a Varkocs György boksz klub, az orvosi rendelő tagjai a Vásártér, Batthyány u, Csőszház út környékét tisztítják meg a hulladékoktól.

A Diana bútorbolt és a VBKE tagjai a Csíkvári út stadiontól Széchenyi útig tartó területet a Temető utca, Homoksor környékét tisztítják meg.

Az Akác presszó a Homoksor felé eső zöldterületet teszi rendbe. Az Alpha Vet Állatkórház pedig a területük melletti részt gondozza.

Az összegyűjtött szemét elszállításáról a Depónia Kft és a Városgondnokság gondoskodik.

A program végén délben az Akác presszó egy tál étellel várja ingyenesen a kifáradt résztvevőket!

Felelősen együttműködő partnerek:
Fehérvár FC felnőtt és utánpótlás csapata, Red Blue Devils szurkolói csoportja, Székesfehérvár Álompárja, Diana bútorbolt, FETÉVSZER Kft, Alpha -Vet állatkórház, Táncsics Mihály Általános Iskola, Vörösmarty Mihály Általános Iskola labdarúgó palántái, Batthyány u. Orvosi rendelő, Zöld Kerekasztal Társaság, Gaja Környezetvédő Egyesület, Dunafém- Maroshegy , Varkocs György boksz klub, ARAK , Akác presszó, Sóstói Stadion Kft. Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Sóstói klubja, Alsóvárosi Közhasznú Kulturális Egyesület, Városunk Lakóiért Szövetség, Fejér Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, Radics József és Brájer Éva önkormányzati képviselők, Gál Péter Pál a sportbizottság elnöke, Juhász László az Ifjúsági és Civil bizottság elnöke, Depónia Kft, Városgondnokság, magánszemélyek, lakók.

Érdeklődni, illetve a csatlakozási szándékot kérjük a videotonbaratikor@chello.hu email címen jelezni! 
Minden további csatlakozót szeretettel várnak a szervezők, legyen szó magányszemélyről, civil szervezetről, vagy cégről!
 
 
2008.05.28.
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
      
 
 
Név:
E-mail cím: