Fokozódó közbiztonság Székesfehérváron

Székesfehérvár Önkormányzata a közbiztonságot és az itt élők biztonságérzetének növelését évek óta kiemelt eszközökkel szolgálja. A legújabb fejlesztés egy 25 kamerából álló térfigyelő rendszer, amit éjjel-nappal szakemberek felügyelnek egy újonnan kialakított diszpécserközpontból. A város támogatást biztosít a Székesfehérvári Rendőrkapitányságnak, hogy a kamerák által kiszűrt esetekben azonnali rendőri intézkedés kezdődjön. A teljes rendszert saját forrásból építette ki az Önkormányzat, a beruházás keretében az új telephelyen működik ezentúl az Önkormányzati Informatikai Központ is.
 
 
2007-ben döntött Székesfehérvár Közgyűlése arról, hogy jelentős saját forrás biztosításával, a rendőrség szakmai anyagai és a város bűnügyi fertőzöttségi térképe alapján egy korszerű térfigyelő kamerarendszert és hozzá kapcsolódó diszpécserközpontot építtet ki 180 millió forint értékben.
A figyelő szolgálat a nap 24 órájában, az év minden napján folyamatosan üzemel. 
A diszpécserek a rendőrséggel tartanak kapcsolatot és a rendőrség reagáló erejét veszik igénybe szükség esetén. Mindehhez Székesfehérvár Önkormányzata biztosít forrást a városi rendőrkapitányságnak.
A térfigyelő rendszer a mai legkorszerűbb technológiával dolgozik. Ennek egyik példája, hogy éjszaka is olyan jó minőségű képet adnak a kamerák, amin az esetleges bűnelkövetők jól felismerhetők. Korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a kiemelten veszélyes területeken akár 60-65 %-os elkövetői csökkenés is elérhető térfigyelő kamerákkal. Ezért tartja fontosnak a város ezt a jelentős bővítést.
A most átadott központban biztosítható az a magas szintű műszaki háttér, ami megfelel a mai kor támasztotta mindenfajta - adatvédelmi, információs, biztonságtechnikai - követelményeknek.
 
 
 
 
2008.06.30.