Klímamentő tábla

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. társadalmi felelősségvállalási tevékenységének eredményeképpen egy újabb látványos és hasznos eszközzel, az úgynevezett „Klímamentő táblával” gazdagodik a hazai környezetvédelmi szemléletformálás folyamatosan bővülő eszköztára. A S. Genovese engedélyével most elkészült a klímaváltozás okaira és az alkalmazkodás lehetőségére rámutató, figyelemfelkeltő plakát magyar változata és szöveges tanulmánya. Ez az ún. „Klímamentő táblaa Hulladékból termék c. környezetvédelmi szemléletformáló kiállítás honlapjáról ingyenesen letölthető, kinyomtatható – a tanulmánnyal együtt, de eredeti méretben (2x3 m) akár nyomdai áron meg is vásárolható. 
 
A tanulmány kidolgozásában és a tábla elkészítésében részt vett a Zöld Fiatalok Egyesülete is, akik programjaikkal és képzéseikkel hatékonyan terjesztik a fenntarthatóság gyakorlatát, legyen az csere-bere börze, vagy Szociális Bringa Program.
 
Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. ezzel a látványos elemmel kíván hozzájárulni a környezeti nevelési eszköztár bővítéséhez, a klímaváltozás okainak, összefüggéseinek megértéséhez, az alkalmazkodáshoz és a megfelelő cselekvések kiváltásához. A táblával folyamatosan lehet majd találkozni országszerte, különböző környezetvédelmi rendezvényeken, ÖKO-Pack Játszóházak, Hulladékból Termék kiállítás, Tükörben a Világ kiállítás alkalmával.
A táblához kapcsolódó tanulmány részletesen bemutatja életmódunk, gondolkodásmódunk és társadalmi intézményeink azon területeit, amelyeken sürgősen változtatnunk kell ahhoz, hogy elkerüljük a katasztrofális környezeti változásokat.
A tábla szlogenje, a „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy az ismeretek birtokában mindenki saját környezetében tegye meg az első szükséges lépéseket – mindannyiunk érdekében.
 
Aki szeretne jobban elmerülni a fenntarthatóság gyakorlati lépéseiben és a magyarországi állapotok elemzésében, annak őszintén ajánljuk a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Jövőkereső tanulmányát, mely egy, a magyar társadalom számára készített helyzetelemzés. A jelentés ingyenesen letölthető a Tanács honlapjáról.
 
Információ:
 
Hankó Gergely
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
06-70/249-61-13
 
2011.02.04. 12:11
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
      
 
 
Név:
E-mail cím: