1-10 | 10-20 | 20-30 | 30-40 | 40-50   Előre »
   

A Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesület (HaKöSz) a Corvinus Egyetem keretében működik, elsősorban az egyetemista fiatalokat megcélozva. Céluk, hogy általuk szervezett szakmai előadásokon, akciókon és munkacsoportokban történő aktív részvételen keresztül elterjesszék az önkéntesség szellemiségét a gyakorlatban, ezáltal ösztönözve a hallgatókat az aktivitásra, és a nagyobb társadalmi felelősségvállalásra. (Bővebb információt a www.hakosz.hu honlapon talál róluk.) tovább »
2011.04.07. 09:35
 
Az elmúlt évtizedek sok jó eredményt hoztak a nők jogai és az egyenlőség területén, beleértve az oktatást, a gazdasági és politikai életet is. Ma már számos nemzetközi kötelezettségvállalásban, köztük az ENSZ Millenniumi Fejlesztési Céljaiban is, a nemek közötti egyenlőség és a nők állnak középpontban. Az előrehaladás viszont sok esetben egyenetlen volt és lassú. Míg egyes fejlett régiók elérték a nemek közötti egyenlőséget több területen is, addig a szub-szaharai Afrika, valamint a Nyugat-Dél-Közép Ázsia sok területén jelentős lemaradások, súlyos emberi jogi problémák vannak még mindig jelen. tovább »
2011.03.08. 16:28
 
A Kodolányi ifjúságsegítő (OKJ) szakos hallgatóinak tartott ma prevenciós célú előadást a Székesfehérvári Keresztény Közösség Egyház, és az É-L-E-T Egyesület önkéntese. A fiatalok információt kaptak a modernkori rabszolgaság formáiról, az emberkereskedelem fogalmáról, az áldozattá válás körülményeiről, az emberkereskedelem elleni küzdelem lehetséges eszközeiről. Legutóbb a Kodolányi szakközépiskola egyik osztályában volt hasonló előadás az osztályfőnöki óra keretében.   Az emberkereskedelem egy olyan szervezett illegális ipar, amelyben minden nemzet érintve van. A társadalmi felelősségvállalás (CSR) egyik lehetséges témaköre. Miközben a statisztikák sokkolóan hathatnak, fontos észben tartani, hogy minden egyes szám mögött konkrét emberélet húzódik. tovább »
2011.03.07. 19:24
 
Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. társadalmi felelősségvállalási tevékenységének eredményeképpen egy újabb látványos és hasznos eszközzel, az úgynevezett „Klímamentő táblával” gazdagodik a hazai környezetvédelmi szemléletformálás folyamatosan bővülő eszköztára. A S. Genovese engedélyével most elkészült a klímaváltozás okaira és az alkalmazkodás lehetőségére rámutató, figyelemfelkeltő plakát magyar változata és szöveges tanulmánya. Ez az ún. „Klímamentő tábla” a Hulladékból termék c. környezetvédelmi szemléletformáló kiállítás honlapjáról ingyenesen letölthető, kinyomtatható – a tanulmánnyal együtt, de eredeti méretben (2x3 m) akár nyomdai áron meg is vásárolható.  tovább »
2011.02.04. 12:11
 
Február 15-én kezdi meg értékesíteni a 2011-es tavaszi szezonra szóló bérleteit, a társadalmi felelősségvállalás (CSR) terén is aktív Videoton FC. A bérletek az őszi szezonhoz képest változatlan áron megvásárólhatók, újdonság azonban, hogy már az E, F, G szektorokba is kapható lesz családi bérlet, amellyel 2 felnőtt és 2 gyermek léphet be a mérkőzésekre. Február 1. és 15. között, a Piac téri VidiShop üzletben elővásárlási lehetőséget biztosít a klub azon szurkolók számára, akiknek az őszi szezonra is volt érvényes bérletük a Sóstói Stadionba, így változatlan helyre válthatják meg tavaszi belépőjüket a hűséges drukkerek. Szintén az elővásárlási időszak alatt juthatnak hozzá bérleteikhez azok is, akik a karácsonyi időszak alatt megvásárolt vagy nyereményjátékon nyert bérletutalvánnyal rendelkeznek. tovább »
2011.02.03. 09:32
 
Az emberkereskedelem egy olyan szervezett illegális ipar, amelyben minden nemzet érintve van. A társadalmi felelősségvállalás (CSR) egyik lehetséges témaköre. Miközben a statisztikák sokkolóan hathatnak, fontos észben tartani, hogy minden egyes szám mögött konkrét emberélet húzódik. Az A21 Kampány felismerte a kelet-európai régiók ebbéli szükségét és elkötelezte magát az igazságtalanság elleni harc mellett. A Keresztény Közösség Egyház fiataljai eldöntötték, hogy csatlakoznak a nemzetközi kezdeményezéshez, és megismertetik az embereket - ifjakat és idősebbeket - az emberkereskedelem témájával. 2011. január 13-án, a székesfehérvári középiskolások által alapított Közéleti Kör keretében esett szó a megdöbbentő valóságról. A Közéleti Kör elsődleges tevékenysége, hogy ismeretterjesztő előadásokat tartson és nyílt eszmecseréket kezdeményezzen olyan témákban, amelyek fontos szerepet játszanak társadalmunk felemelkedésében.  A második előadásra, 2011. január 14-én, Budapest II. kerületében került sor, a Szeretet-Közösség meghívására.   A Közösség alapvető célja, hogy elvezessék az embereket Jézus Krisztushoz, hogy segítsék az embereket Jézus tanítványaivá válni, hogy segítsék az embereket abban, hogy betölthessék életük küldetését a világban.  tovább »
2011.01.18. 12:25
 
A Széna a Családokért Egyesület, „Centrumban az egészséges család” c. programjához a következő évben is támogatást nyújt az Alcoa Alapítvány a társadalmi felelősségvállalás (CSR) jegyében. A támogatás összege 21.000 dollár. A program 4 fő pillére a sport, a szűrővizsgálatok és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások és tréningek, valamint a munkába visszahelyezkedést segítő képzések. Az egyesület céja az, hogy ezek segítségével ösztönözzék a családokat arra, hogy tegyenek a saját és családjuk egészségének megóvása érdekében, illetve céljuk, hogy segítséget nyújtsanak a családok számára saját képességeik és készségeik fejlesztését illetően. A programról bővebben ITT.    tovább »
2010.12.21. 16:21
 
Közel háromszáz székesfehérvári iskolás nézhette meg a klub vendégeként, ingyen, a Videoton FC-Újpest FC mérkőzést. Az „Iskolák, szurkoljatok!” programban résztvevő intézmények tanulói ingyenesen nézhetik meg az őszi és a tavaszi szezon hazai bajnoki mérkőzéseit, a Sóstói Stadion kizárólag számukra fenntartott D-szektorából. A Klub az ingyenes mérkőzéslátogatás mellett az utaztatásban is segítette az iskolákat. A vállalatok társadalmi felelősségvállalásának (CSR) jegyében megszervezte, hogy a Sóstói Stadion és az intézmény között autóbusz szállítsa a gyerekeket, oda és vissza. A szülők, a Fradi és az Újpest - kiemelt mérkőzések - elleni találkozón is elismerően nyilatkoztak a biztonságról, a stadion komfortjáról, és a "kiszolgálásról". A Videoton FC, a programmal párhuzamosan versenyt is hirdetett az iskolák számára: a bajnoki év végén, a legnagyobb összesített létszámmal „jelenlévő” általános vagy középiskolákat értékes nyereményekkel jutalmazza (I-III. Hely). Az őszi szezon hazai mérkőzésein, eddig tizenöt iskola, több mint másfélezer diákja látta a Vidit. Az „Iskolák, szurkoljatok!” program keretében, a Siófok elleni, szombati meccsre is várják a gyerekeket. Az akció tavasszal is folytatódni fog. Hajrá Vidi!  tovább »
2010.11.23. 16:28
 
Nagy Dániel és Sándor György a délelőtti edzés előtt, a klub társadalmi felelősségvállalás (CSR) céljait szem előtt tartva a Kodály Zoltán Általános Iskolában kezdte a napot, ahol a 6.é osztályfőnöki órájára látogatott el. A diákok kezdetben kicsit megszeppenve néztek a játékosokra, ám idővel feloldódtak, így igen kellemes hangulatban telt el az óra. A két középpályás, a városban elősként, nekik osztott vidis-órarendet, amelyet természetesen aláírásukkal is elláttak. Az óra végére kiderült, hogy Nagy Daninak hétfőn lesz a születésnapja, így az énekes osztály egy afrikai dal és egy amerikai goszpel eléneklésével köszöntötte a játékost. Edzés utánra is maradt program. Lencse Lászlót és Szakály Dénest a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulói várták egy rendhagyó testnevelés órára. Az eseményről készült fényképeket megtekinthetik,  a bővebb írást elolvashatják a Vidi honlapjántovább »
2010.11.19. 11:15
 
"HULLADÉKBÓL TERMÉK" vándor bemutató kiállítás az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. és a Depónia Kft. szervezésében, a társadalmi felelősségvállalás (CSR) szellemiségében, a székesfehérvári környezeti nevelés és szelektálás fellendítése érdekében. Társadalmunk egyik legégetőbb problémája a helytelen értékrendünkből fakadó rossz állapotú környezetünk. Ennek egyik ékes példája az egyre nagyobb mennyiségben keletkező hulladékok (közel 5 millió tonna/év, ami 3 db Gellért-hegy nagyságú szemétkupaccal egyezik meg!), melyek kezelése és lerakása újabb értékes erőforrásokat von el a jelen- és jövő generációk tartalékaiból. Ezért is kiemelten fontos terület a hulladékok keletkezésének megelőzése (pl. komposztálás) és újrahasznosítása! tovább »
2010.11.19. 11:06
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
      
 
 
Név:
E-mail cím: