Példátadó Gyakorlatok
 
Az Európa Tanács módszerén alapuló Példát átadó gyakorlatok pályázatán, a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program döntőjében, a lakóhelyhez kötődés erősítése témakörben, a Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! elnevezésű társadalmi felelősségvállalási program Elismerő oklevélben részesült.
 
A pályázat célja az volt, hogy a legjobb önkormányzati gyakorlatokat feltérképezzék, és megismertessék az ország más önkormányzataival. Az új és innovatív helyi megoldások feltérképezése, illetőleg az ilyen megoldásokat nyújtó önkormányzatok tudásának és tapasztalatának terjesztése a hasonló problémával küszködő önkormányzatok körében jobb közszolgáltatásokat, s a településvezetésben magasabb színvonalú teljesítményt eredményezhet. A program által kezdeményezett tudásátadási folyamat azonban nemcsak azokat az önkormányzatokat segíti, amelyek új megoldásokhoz jutnak, hanem azokat is, amelyek a gyakorlatokat kialakították.
  
A Példát átadó gyakorlatok pályázatát – a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központja,, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Dexia Kommunalkredit Hungary Kft. – amely a Dexia bankcsoport Európa vezető, közszféra finanszírozásra szakosodott pénzintézete – együttműködésével hirdette meg 2008-ban.
 
 
Oldal nyomtatása
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
      
 
 
Név:
E-mail cím: